Over ons

Athlecia is een Deens merk met producten die zijn afgestemd op de hoge eisen van vrouwen met een actieve levensstijl en een milieubewuste mentaliteit.

De Athlecia-collectie is een reeks functionele activewear en modeartikelen voor dagelijks gebruik. Een mix van vrouwelijke sportkleding en casual kleding ontwikkeld om lang mee te gaan, waarbij elke stijl zorgvuldig is ontworpen om meerdere doelen te dienen.

VERANTWOORDELIJKE PRODUCTIE
Athlecia is specialist als het gaat om het combineren van hoge kwaliteit, functionaliteit, betaalbaarheid en modieuze producten terwijl de kleding echt comfortabel blijft voor onze klanten om te dragen. We vinden echter altijd dat comfort verder moet gaan dan alleen het fysieke gevoel en ook kan worden doorgetrokken naar 'gemoedsrust'. Weten dat de kledingstukken die we dragen op verantwoorde wijze zijn geproduceerd, is essentieel. Door het hele traditionele ontwerp- en productieproces te heroverwegen, nemen we voortdurend stappen om alle aspecten van onze procedures te verbeteren.

Strategische inkoop:  We voeren strategische inkoop uit, wat betekent dat we bij de selectie van onze materialen rekening houden met sociale en milieukwesties. Bovendien zijn onze productie-eenheden gelokaliseerd met als doel onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Minder water:  Het is bekend dat de kledingproductie zijn tol eist van de watervoorraden. Onze leveranciers beheren hun watergebruik op verantwoorde wijze via afvalwatersystemen om hun waterverbruik continu te verlagen.

Zero waste:  We richten ons op het verminderen van afval, door overgebleven stoffen van de kledingproductie te gebruiken voor het maken van accessoires. Het plastic dat in onze verpakkingen wordt gebruikt, is afkomstig van gerecyclede materialen om ervoor te zorgen dat we reeds bestaande hulpbronnen hergebruiken; en al het papier voor onze kartonnen dozen wordt geverifieerd door middel van een recyclingsysteemlicentie, om te verzekeren dat het papier na eindgebruik kan worden hergebruikt.

Al deze initiatieven voor de collectie van Athlecia zorgen voor een gestage vooruitgang in de ethische besluitvorming door het hele bedrijf, waar we enorm trots op zijn.